Vad ska man egentligen välja?

Det finns både fördelar och nackdelar med tamponger och bindor. Innan man har fått sin mens eller om man inte har haft den så länge kan det vara svårt eller omöjligt att veta vad man egentligen ska välja för mensskydd. Här redogör vi lite kort för vad som kan vara klokt att tänka på.

Att välja binda

Om man precis ska få sin mens är det många som väljer bindor framför tampong och det beror många gånger på att de lyssnar på vad andra säger. Det finns till exempel en hel del personer som menar att man inte kan använda tampong om man är oskuld och då blir bindan det obligatoriska alternativet för yngre flickor. Många gånger får man också använda binda eftersom det är just bindor som finns hemma.

Att välja tampong

Trots att de allra flesta väljer att använda binda till en början när de får mens finns det inget fel med att använda tampong. Man kan använda tampong från första mensen. Man bör dock inte öva sig på att använda tampongen om man inte har mens. Det kan torka ut i onödan och det kan dessutom göra ont att sätta in eller ta ut tampongen.

Att välja det ena framför det andra

När det gäller just tamponger och bindor finns det inget fel med att använda det ena eller det andra. Det handlar helt enkelt om att man ska använda den metod som känns allra bäst för en själv. Man ska vara bekväm även om man har mens och skydden finns i flera olika varianter för att alla ska finna något som passar någorlunda bra. Det handlar helt enkelt om att testa sig fram mellan de olika alternativen för att se vad som fungerar bäst. Kanske behöver man blanda bindor och tamponger för att trivas riktigt bra.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

restimpo