När tampong inte fungerar

Ibland kan det helt enkelt vara så att tampongen inte fungerar. Det kan finnas flera anledningar till att det sker. Här tar vi upp ett par anledningar till att tampongen inte fungerar och vad man kan göra åt saken.

Man är nervös

En av de vanligaste anledningarna till att man inte får tampongen att fungera är att man är nervös. Det kan då vara så att man inte får in tampongen långt nog, eller så spänner man sig och det gör ont. Det bästa är att bara ta ett djupt andetag och ta det lugnt. Man kan sätta sig ner på toaletten en stund och bara andas. Det är inte hela världen om man inte får in tampongen så länge man har ett annat skydd till hands. Ofta är man som mest nervös de första gångerna tampong ska användas.

Man stressar

Om man är stressad när man ska stoppa in tampongen blir det ofta fel. Om man vet att man har bråttom kan det vara klokt att ta ett annat mensskydd just då.

Det är fel storlek på tampongen

En annan anledning till att man upplever problem med sin tampong kan vara att man helt enkelt har en för stor eller för liten sådan. En för stor tampong kan göra ont att ta ut om den inte är riktigt full och det kan också kännas obekvämt om man inte är så van.

Ovana

Under de första gångerna man använder tampong kan det ofta kännas otäckt. Man kan vara rädd för att inte få ut den, man kan ha svårt att få in den tillräckligt långt med mera. Det gäller bara att fortsätta träna och det är en fördel att göra det när man till exempel är ensam hemma eller om man bara har gott om tid. Det kan vara bra att köpa ett gäng billiga tamponger att öva med. Då gör det inget om man behöver ta ut tampongen och sätta in en ny.

Prova ett annat märke

När det gäller tamponger kan vissa modeller och märken vara lättare att föra in än vad andra är. Om man upplever att tampongen inte vill hamna rätt, om den verkar sitta fast eller om den känns för lång kan det vara bra att byta till ett annat märke.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

restimpo