Att unna sig härlig hudvård under riklig menstruation

Många kvinnor lider i det tysta med mycket kraftiga mensblödningar och det kan påverka vardagslivet avsevärt. Det finns många anledningar till att få en rikliga menstruationer och det brukar handla om diagnoser som myom det vill säga ofarliga muskelknutor, endometrios eller cystor. Det finns mensskydd i form av bindor och tamponger som är anpassade för större blödningar och då kan man även passa på att unna sig härlig hudvård för att må lite bättre!

Härlig hudvård att unna sig när man blöder rikligt

När man har kraftiga blödningar under mensen, kan man bli trött, blek och hängig och tappa ork. Ofta beror det på att man får järnbrist av rikliga blödningar och då är det viktigt att dricka bra med vätska, vila och få i sig järnrik kost eller kosttillskott. Att unna sig något extra när man inte mår bra, och ta hand om sig själv och kroppen, gör att man mår bättre både psykiskt och fysiskt. Att unna sig exklusiv hudvård för hela kroppen kan lyfta upp vardagen under en kraftig mensblödning och fördelen är att man kan beställa allt online! Med ett stort utbud av både ansiktskrämer, serum och kroppskrämer, kan man välja bland en stor mängd märkesvaror av hög kvalitet.

Bindor och tamponger för stor blödning

I de flesta livsmedelsbutiker, apotek och annan detaljhandel, finns det bra mensskydd som ska kunna klara av större blödningar. Vissa kan få så mycket mensblödning att det behövs en tampong och binda kombinerat. Märket OB ProComfort kan komma i storlekar som Super Plus och är anpassade för mycket riklig mens. Även COOP, Kronans Apotek, Apoliva, Libresse, ICA eller Renée Voltaire har sina egna supertamponger som också klarar av riktigt kraftiga menstruationer. Till natten är det bekvämt och bättre att använda stora bindor, men blöder man mycket även på natten, behöver man kombinera både stor plustampong och binda. Det kan vara smart att köpa bindor som är långa med bra häftremsor då stora blödningar kan tendera att sprida sig utanför trosan när man rör sig i sängen. Det är aldrig fel att köpa nattbindor till dagtid om blödningen är riklig. Ett bra tips på bindor är Libresse Ultra+ X-Large Wings till natten eller dagen om så behövs. Bindan är bredare både fram och bak för att förhindra läckage. Allways är ett annat bra märke som är kända för att anpassa sina bindor för bästa comfort och passform för olika kroppar.

Vid riklig menstruation, är det precis som med vanlig blödning, lika viktigt att byta sina tamponger eller bindor regelbundet. Genom att använda en stor binda, är det lätt att hålla koll på hur mycket man blöder. Har man en plustampong, ser man inte blödningen och det är lätt att det snabbt samlas upp rikligt med blödning. Normalt sett ska en normalstor tampong bytas senast var 8:e timme, men blöder man rikligt få man se till att byta oftare. Precis som med alla menstruationer, avtar alltid en kraftig mens efter några dagar och då kan man byta till mer normala storlekar mot slutet av mensen.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

restimpo