Hudvård och mens

En sak som många menstruerande kvinnor i olika åldrar märker är att mensen och det fysiska åldrandet också påverkar huden. Det gör att man plötsligt kan ha behov av olika hudvårdsprodukter. Men hur sköter man sin hud under mensen?

Sköt din hy

Med bra produkter från Verso Skincare kan du få din hy att blomstra även om du inte känner dig på topp. Produkterna lämpar sig för alla kön och åldrar. Både ansiktskräm och olika återfuktande produkter är bra att använda året runt. Speciellt torr och känslig kan huden bli på vintern och om man vet med sig att mensen påverkar huden extra mycket kan det vara klokt att smörja in sig ordentligt under de dagarna.

Förändras hudens behov under menscykeln?

Ja, för de allra flesta förändras huden under menscykeln. Även åldrandet påverkar. Vissa kan märka att de får mer finnar i samband med mensen, andra får extra fet hy, medan några får torra partier i panna, på kinder eller runt näsan. Det finns också personer som inte alls märker någon förändring i sin hy som kan kopplas just till mensen. I regel tar det några år innan man har en helt stabil menscykel som gör att man kan följa sin huds påverkan. Hur huden påverkas kan också variera mellan menscyklarna. Det innebär att man kan behöva olika hudprodukter.

Påverkas huden av det vi äter?

Huden kan påverkas av det vi äter. Det är en sådan sak som medför att huden också kan bete sig lite olika beroende på var i menscykeln man befinner sig. Är det till exempel som så att man äter mer socker kan huden reagera genom att akne blossar upp, äter man grönsaker som man inte riktigt tål kan huden bli röd och irriterad. Det är dock inte alla som märker av hudförändringar baserat på kosten. Det kan ibland höras röster om att fet mat leder till sämre hy, men många gånger handlar det inte om maten i sig utan snarare om att man tar i maten med händerna och sedan petar man sig i ansiktet utan att tvätta sig ordentligt. Det för med sig smuts och bakterier som snabbt tränger in i porerna.

Mens och hygien

Under mensen är det minst lika viktigt som vanligt att man är noga med sin hygien. Det gäller även hygienen i ansiktet. Ta inte i ansiktet utan att tvätta händerna, undvik att använda produkter som täpper till porerna och ha gärna en engångshandduk som sedan tvättas, eller skumtvättlappar som skonsamt tvättar rent ansiktet och kastas, utan att bakterier samlas i dem. Se också till att inte använda samma handduk som någon annan eftersom till exempel finnar lätt kan smitta. Tänk också på att tvätta av smink och andra produkter varje dag så att huden kan andas och återfuktas under natten.

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

restimpo