Vad är en tampong?

En tampong är en slags mensskydd som förs in i slidan. Den sitter sedan kvar där och suger upp mensblodet inne i kroppen så att det inte kan komma ut. En tampong ska inte kännas och inte heller synas.

Vad är tampongen gjord av?

En tampong kan vara tillverkad av lite olika material men det vanligaste är att den har en kärna av viskos och ett överdrag av någon typ av plastmaterial. Den kan också vara helt utan kärna. Andra tamponger är tillverkad av 100 % bomull och de är ofta lite mer miljövänliga. Det finns också tamponger som är gjorda av någon form av skumgummi.

Vem kan använda tampong?

Hos Ungdomsmottagningen kan man läsa om att alla kvinnor kan använda tampong oavsett hur gamla de är. Det spelar inte heller någon roll om man har fött barn eller inte eller om man har haft sex ännu. Det hela handlar bara om hur pass riklig mens man har. Om man har riklig mens behöver man ofta en lite större tampong och med bättre uppsugningsförmåga än om man har sparsam mens.

Vad kostar tamponger?

Beroende på vilket märke man väljer kan tampongerna kosta mer eller mindre. Vissa tamponger kostar bara några ören per styck medan andra kan kosta mer än 20 kronor styck. Oavsett om man har sparsam eller riklig mens finns det tamponger i alla prisklasser. Alla tamponger fungerar i stort sett på samma sätt men de kan vara tillverkade av olika material, vara mjuka eller hårda och ludda olika mycket.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

restimpo