Fördelar med att använda binda

Om man ska ha sin första mens är bindan nog det mensskydd som ligger närmast till hands. Troligen beror det på att föräldrar ofta använder just bindor och då har de kunskap om dem och det finns dessutom bindor hemma. Men vilka fler fördelar finns det egentligen med bindor?

Bindan är enkel att använda

En anledning till att bindan är så pass populär är troligen att den är så pass enkel att använda. Man kan lätt klistra den på plats i trosan och man lär sig snabbt var den ska sitta. Om bindan hamnar lite fel kan man ofta justera den relativt enkelt.

Bindan kan ge extra trygghet

I och med att en tampong inte känns kan det vara lite otryggt att använda den. Med en binda kan man ofta känna om den sitter rätt eller inte och det kan ge lite extra trygghet. Om man känner att bindan sitter lite fel kan man enkelt avvärja ett läckage genom att uppsöka en toalett och justera bindan eller byta den. Det är inte lika lätt med en tampong. Där har läckaget ofta redan skett när tampongen känns.

Finns överallt

En stor fördel med bindor är att de i stort sett finns tillgängliga överallt. De finns i alla länder, och både i affärer samt på mackar. Ofta kan man också ha tur att någon har en binda på sig om behovet skulle uppstå lite plötsligt.

Mindre kladdig att byta än en tampong

Även om det ibland kan kännas lite kladdigt att ha binda är det många gånger mindre söligt att byta den än en tampong. Bindan sitter i trosan och man behöver därför inte vara i underlivet och pilla. Samma sak gäller när en ny binda ska sättas i. Man behöver inte tänka på att få blod på fingrarna vilket ofta är fallet när en tampong ska sättas in.

Om man inte har tillgång till vatten inne på toaletten kan det också kännas lite fräschare att byta till en binda. Då behöver man inte ta direkt på bindan och risken är mindre att man får bakterier i underlivet. Det här gör att det blir lite lättare att byta binda i till exempel varuhus och annat där handfaten ofta finns utanför toalettens bås.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

restimpo