Nackdelar med bindor

Bindor är ett alternativ som ofta används av dem som får sin första mens. Det finns också en del personer som aldrig lär sig att använda tampong utan de använder binda hela livet. Men vilka nackdelar finns det egentligen med bindorna?

Tar mer plats

Man kan inte komma ifrån att bindor tar lite mer plats än tamponger både i badrumsskåpet, i fickan och i väskan. Om man bara kan packa eller ha med sig en begränsad mängd är bindan kanske inte det bästa valet.

Bindan syns

Många gånger kan en binda synas. Det gäller speciellt om man bär tajta byxor, ljusa kläder, strumpbyxor eller stringtrosor. Det är inte heller så lätt att få tag i bindor som passar just string. Om man ska bada kan man inte heller använda sig av en binda eftersom att den suger upp vatten och sväller.

>Det kan låta

Om man är orolig för att någon ska höra att man har mens är bindan inte det bästa valet. Det kan nämligen prassla rejält när man öppnar bindans plast. Det kan också låta när man tar bort den gamla bindan ur trosan och när man sätter in den nya varianten. En tampong låter ofta rejält mycket mindre och det korta prasslet som blir när man öppnar plasten kan lätt döljas med en hostning. Man kan också öppna tampongen innan man går in på toaletten.

Obehag

En annan nackdel när det gäller bindor är att man ibland kan känna att mensen rinner. Det slipper man om man använder en tampong. Man kan också känna att bindan känns kall eller kletig och det kan smeta av sig blod. Bindan kan också torka ut underlivet och ge klåda.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

restimpo