Miljö och mensskydd

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att tala om miljö och om att man ska värna om den. Då har också mensskydden fått sig ett par kängor. Många menar att det inte alls är speciellt miljövänligt att ha engångsskydd, utan att man istället bör välja andra alternativ.

Minska miljöpåverkan

Ett sätt att minska miljöpåverkan är att inte byta mensskydd för ofta. Genom att använda skydd i rätt storlek kan det undvikas. Man kan också använda sig av bindor i tyg som tvättas och återanvänds.

Miljövänligare skydd

Det finns också vanliga bindor och tamponger som kommer från märken som inte testar på djur. Det finns också skydd av ren bomull som inte klorbleks eller innehåller några parfymer. Den här typen av skydd, som dessutom har märkningar från Naturskyddsföreningen och liknande är bra alternativ som dessutom också är skonsamma mot kroppen.

Ett annat alternativ är också att använda sig av menskoppen. Det är helt enkelt en liten kopp av plast som används likt en tampong. Istället för att byta tampongen och kasta den töms koppen, tvättas av och sätts in igen. Det är både billigt och miljövänligt.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

restimpo