Att prata om mens

Under flera års tid har det setts som tabu att prata om mens men det har börjat förändras. I allt fler reklamer för mensskydd är blodet faktiskt rött, och det har blivit fler reklamer i både TV, tidningar och online. Men hur ska man egentligen prata om mens?

Mens är naturligt

Mens är något mycket naturligt och det är något som i stort sett alla kvinnor har eller har haft någon gång i livet. De allra flesta har fått köpa sina första mensskydd, de har råkat få läckage med mera. Det är inte nödvändigt att skämmas för att man har mens och det märks allt mer i sociala medier. Där har framför allt kvinnor börjat lägga upp mer och mer bilder på mensskydd, citat om mens med mera. Många som ses som kvinnliga förebilder gör också tester om olika mensskydd för att unga kvinnor ska få det lite lättare att välja.

Om någon tycker att det är pinsamt

Alla tycker inte att det är roligt med mens, och många vill inte att hela familjen eller klassen ska veta att man har fått mens. Det är något man bör ta hänsyn till. Om någon berättar att denna har mens kan det vara klokt att vara lite tyst om det tills dess att man fått ett okej att berätta. Om en dotter berättar att mensen kommit kanske det inte är så klokt att ställa till med en rejäl fest just för mensen utan att det efterfrågas. Om en kompis ringer och frågar om något kanske man inte heller ska berätta att det inte blir någon skola eller lek för att dottern har mensvärk.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

restimpo